Saker att tänka vid en oddsbonus

Att ta emot en oddsbonus som ny kund är populärt i Sverige. Det kan ge en flygande start på äventyret eftersom man får möjligheten att dryga ut sin spelkassa. Men det finns många bonusar där ute och vissa är inte värda att ta emot på grund av dåliga bonusvillkor. Därför har vi tagit fram denna guide där vi går igenom vad som är viktigt att tänka på i samband med att man tar emot en välkomstbonus hos svenska spelbolag som ska användas på sportsbetting. 

Kolla minimum odds och omsättningskrav

När man tar emot en oddsbonus är det viktigt att förstå begreppen minimum odds och omsättningskrav. Minimumoddsen refererar till det lägsta oddset som åtminstone en marknad på oddskupongen måste uppfylla för att spelet ska bidra till omsättningskravet. Det innebär att om minimumoddsen är satta till 1.50 måste minst ett val på kupongen ha odds på minst 1.50 för att räknas mot omsättningskravet. 

Omsättningskravet är summan som behövs satsas för att omvandla bonusen till uttagbara pengar. Om man tar emot en bonus på 1000 kronor med ett omsättningskrav på 6 gånger bonusbeloppet behöver man satsa totalt 6000 kronor för att uppfylla kravet. Det är avgörande att känna till dessa villkor för att effektivt kunna utnyttja bonusen och strategiskt planera sina spel. Att inte uppmärksamma minimum odds och omsättningskrav kan leda till att man missar möjligheten att få ut några vinster.

Saker att tänka vid en oddsbonus

Delar spelbolaget licens med en annan aktör?

Ett viktigt steg innan man accepterar en oddsbonus är att kontrollera om spelbolaget delar sin licens med en annan aktör. I Sverige är det bara tillåtet med en bonus per spelare och licens vilket innebär att om man redan tagit emot en bonus från ett spelbolag inom samma koncern är man berättigad till en ny bonus hos ett annat bolag under samma licens. Därför är det klokt att undersöka om det finns ett annat spelbolag i samma koncern som erbjuder en mer tilltalande bonus. Informationen om vilka bolag som delar licens kan enkelt hittas på Spelinspektionens webbplats. Genom att göra denna kontroll kan man säkerställa att man får mest möjliga värde från de bonusar som finns tillgängliga och undviker oönskade överraskningar. Att säkerställa att spelbolaget har svensk licens hjälper en att navigera smart bland erbjudandena.

Går bonusen att använda på live betting?

Innan mottagandet av en oddsbonus är det bra att kolla om den kan användas på live betting. Många spelare föredrar spänningen med att satsa under pågående matcher. Dock tillåter inte alla bonusar detta. Vi märkte att vissa bonusar är begränsade till pre-match betting medan andra tillåtet live betting. Därför rekommenderar vi att läsa igenom villkoren noggrant. Detta steg säkerställer att bonusen matchar ens sätt att spela. Om live betting prioriteras är det bäst att leta efter en bonus som stödjer det. Då undviker man besvikelse och får mer ut av sin spelupplevelse.

Vilka betaltjänster är kompatibla med oddsbonusen?

När man tar emot en oddsbonus är det viktigt att veta att e-wallets ofta inte är kompatibla. Istället accepterar de flesta spelbolag andra betaltjänster som Swish, Trustly och betalkort för att kvalificera sig för bonuserbjudandet. Detta innebär att dessa alternativ bör väljas för insättningar om man vill ta del av bonusen.

Sammanfattning

Att navigera i oddsbonusarnas värld kräver insikt i detaljer som minimum odds och omsättningskrav. Kolla också igenom så att spelbolaget har svensk licens, att inget annat spelbolag inom samma koncern erbjuder en bättre bonus och om bonusen går att använda på live betting. En genomtänkt strategi hjälper dig att maximera värdet av din bonus och förbättra din spelupplevelse.